Man bedreigt agenten met honkbalknuppel

zondag 19 februari 2017

Breda - In de wijk Princenhage is een man (70) aangehouden toen hij agenten bedreigde met een honkbalknuppel.

De agenten reden zaterdagavond 18 februari rond 20.00 uur naar de man zijn huis vanwege een buurtconflict. Terwijl zij in gesprek waren met de verdachte pakte hij een honkbalknuppel en bedreigde daarmee de agenten. Hij werd daarvoor aangehouden. De man verklaarde later spijt te hebben.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda