Breda | straatinfo

mishandeling-vechtpartij politie meldingen

NS-beveiliger mishandeld door amokmaker

mishandeling / vechtpartij

Breda - Een 20-jarige man uit Hoeven zit vast op verdenking van zware mishandeling. Het slachtoffer was een beveiligingsmedewerker van de NS.

Het geweld vond plaats op woensdagavond 20 januari 2016 om 19.45 op het NS-station aan de Gravinnen van Nassauboulevard. De verdachte had al eerder op de avond voor overlast gezorgd. Hij werd gearresteerd nadat hij vernielingen pleegde aan reclameborden. Toen NS-beveiligers hem aanspraken, begon de verdachte te schelden. Hij verzette met geweld tegen zijn arrestatie. Hij spuugde en beet daarbij de beveiligers. In de worsteling bracht hij een van de beveiligers ten val. De 47-jarige aangever belandde met zijn gezicht op de grond, waarbij hij zijn neus brak en kort buiten kennis raakte.

Politie agenten namen de 20-jarige arrestant over. Ook tegen de agenten gedroeg de verdachte zich agressief en gewelddadig. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten in het cellencomplex.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Soortgelijke berichten

NS-medewerker mishandeld
Utrecht

Aanhouding voor mishandeling NS-conducteur
Hoek Van Holland

Agressieve man aangehouden na mishandelen NS-medewerker
Eindhoven

Twee mannen aangehouden voor mishandeling NS personeel
Almelo

Man aangehouden voor mishandeling NS medewerkers
Roosendaal

Politie houdt man aan na vechtpartij
Zwolle

Jongen aangehouden voor zware mishandeling
Franeker

Man bedreigt NS-medewerker
Breda

Geweld tegen NS-personeel
Bussum

Man beledigt NS-personeel
Breda

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio