Politie onderzoekt geweldsincidenten en mogelijke witwaspraktijken

zondag 19 maart 2017

Breda - Huiselijk geweld is zaterdagmiddag in de wijk Kievitsloop in de Haagse Beemden de start geweest van een reeks van incidenten, waarbij tot nu drie arrestaties zijn verricht respectievelijk voor (zware) mishandeling, witwassen en vernieling. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de gebeurtenissen en rekening gehouden met nog meer aanhoudingen.

Een 15-jarig meisje werd tijdens een ruzie kennelijk zo bang van haar agressieve 23-jarige vriend dat zij op de vlucht sloeg en  in paniek aanbelde bij een woning in de buurt waar een 35-jarige vrouw thuis was  Terwijl zij binnen aan de bewoonster haar verhaal deed, sloeg haar vriend die haar kennelijk achterna gegaan was buiten uit kwaadheid een ruit in en besmeurde de gevel van het pand met etensresten. De bewoonster belde daarop haar 37-jarige man die direct naar huis kwam. Hij ging kennelijk met een andere man verhaal halen bij de vernieler die daarbij fors mishandeld werd. De 23-jarige man liep zodanige verwondingen in zijn gezicht op dat hij naar het ziekenhuis moest worden vervoerd en daar één nacht ter observatie werd opgenomen.

Er werd vervolgens een zoeking op grond van de Wet Wapens en Munitie ingesteld in de woning van de 37-jarige verdachte omdat tijdens het bezoek aan de 23-jarige man mogelijk een mes en of vuurwapen was gezien. Bij de huiszoeking werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen waarna ook de 35-jarige bewoonster werd aangehouden, ter zake de verdenking van witwassen. Er werden geen wapens aangetroffen.

 

Zondagmiddag werd de 23-jarige verdachte, met toestemming van de officier van justitie in het ziekenhuis aangehouden op de verdenking van mishandeling en vernieling.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda