Twee stappers aangehouden na geweld tegen politieagenten

zondag 4 december 2016

Breda - Tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda zijn afgelopen nacht twee mannen, een 25-jarige man uit Zevenbergen en een 28-jarige man uit Moerdijk, aangehouden die zomaar twee agenten hebben aangevallen. De dienders werden door het duo op het hoofd geslagen. Volgens een getuige hadden de twee geweldplegers besloten om willekeurige politieagenten te slaan.

Op camerabeelden is goed te zien hoe de mishandeling in zijn werk gaat. Twee mannen lopen omstreeks 01.00 uur op de politiemensen af die naast een terras tegen een muur nabij een horecazaak staan. Ze beginnen direct met gebalde vuisten op de dienders in te slaan. Andere agenten komen snel ter plaatse waarna de twee vechtersbazen worden aangehouden. Een van de horecadienders liep een pijnlijk oor op. Ook raakte het oortje van zijn portofoon beschadigd. De politie onderzoekt of er sprake is geweest van een weddenschap. De verdachten worden in verzekering gesteld. Tijdens het uitgaanstoezicht werden afgelopen nacht nog vier aanhoudingen verricht. Het gaat dan om het verstoren van de openbare orde (3) en het uitgeven van vals geld (1)

 

 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda