Vechtpartij in parkeergarage: 5 gewonden en 14 arrestaties

vrijdag 25 december 2015

Breda - Bij een vechtpartij in parkeergarage ‘De Barones” werden vermoedelijk een steekwapen gebruikt. Dit leidde tot vijf gewonden personen. Geen van hen verkeert in levensgevaar. De politie arresteerde veertien personen op verdenking van betrokkenheid bij het geweld.

De vechtpartij vond plaats op 1e kerstdag, vrijdag 25 december 2015 rond 04.45 uur in de parkeergarage van winkelcentrum ‘De Barones’ aan de Nieuweweg. Een eerste getuige meldde dat er circa twintig personen met elkaar slaags waren geraakt. De exacte toedracht is nog onduidelijk en wordt onderzocht. De politie heeft sterk de indruk dat het gaat om uitgaansgeweld.

De politie trof vijf gewonden aan die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Vanzelfsprekend gingen er meerdere agenten mee ter bescherming van het medische personeel, de overige patiënten en de bij de vechtpartij betrokken mensen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van de vijf personen mee te vallen. Geen van de gewonden verkeerde in levensgevaar en er hoefde niemand in het ziekenhuis te blijven. Na medische behandeling gingen de gewonde personen mee naar het politiebureau om verklaringen af te leggen over de gebeurtenissen.

De politie sloot de parkeergarage af vanwege het onderzoek en arresteerde direct twee verdachten (37 en 25). Er werd gezocht naar eventuele wapens, de auto’s van betrokkenen en eventuele andere sporen. Daarbij werden ook de beveiligingsbeelden van de parkeergarage bekeken en veilig gesteld voor de bewijsvoering. In de loop van de ochtend volgden nog twaalf arrestaties. Daarmee komt het totaal aantal arrestanten momenteel op veertien personen. De aangehouden verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Ze worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling.

Rechercheurs zijn druk bezit om duidelijkheid in de zaak gekregen. De politie is speciaal op zoek naar een getuige die de vechtpartij filmde met een mobiele telefoon. Deze beelden kunnen helpen bij het oplossen van de zaak.  Was U getuige van het geweld of hebt u andere belangrijke informatie? Bel ons dan via 0900 8844.

 

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda