Vermoedelijke nep goudverkopers slaan op de vlucht

woensdag 11 mei 2016

Breda - De politie hield dinsdagmiddag 10 mei drie mannen aan op verdenking van het verkopen van nep goud op de snelweg A58 bij Breda. De meldkamer van de politie ontving verschillende telefoontjes van bestuurders die door de verdachten werden gemaand om te stoppen op de vluchtstrook.

Bij het zien van de politieauto vluchtten de mannen in hun auto, waarbij snelheden zijn gehaald van boven de 200 km/u. Bij de afslag Breda Dorst op de A27 verlieten de verdachten de snelweg en reden met hoge snelheid de bebouwde kom van Breda binnen. De 22-jarige Roemeense bestuurder reed hierbij door rood licht en bracht het overige verkeer in gevaar. Hierop besloten de politieagenten de achtervolging te staken.

De meldkamer ontving niet veel later meldingen van een hardrijdende auto door Breda, die voldeed aan het signalement van de auto die eerder werd achtervolgd. Agenten troffen de auto leeg aan op het Valkeniersplein in Breda. Een getuige meldde dat hij drie mannen richting het centrum had zien rennen. Na kort onderzoek troffen agenten de drie verdachten aan en hield ze aan. In de auto zijn geen verboden goederen gevonden.

Uit onderzoek op het bureau bleek dat de uit Engeland afkomstige auto geen te naam gestelde had en in overleg met de officier van justitie is de auto verbeurd verklaard. De 22-jarige bestuurder ontving drie boetes voor het negeren van rood licht (€230), onnodig stilstaan op de vluchtstrook (€230) en lopen op de snelweg (€370) en is heengezonden.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda