Vrouw breekt vinger bij huiselijk geweld

zondag 8 mei 2016

Breda - Een 59-jarige man uit Breda zit vast nadat hij zijn echtgenote mishandelde. Zijn 57-jarige vrouw moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis.

Het geweld vond plaats op zaterdagavond 7 mei 2016 in een woning in de wijk Boeimeer. De vrouw deed aangifte, waarbij ze vertelde dat er ruzie was ontstaan over het opruimen van het huis.

De vrouw moest vervolgens klappen incasseren. Haar 21-jarige zoon greep in en wist zijn moeder en stiefvader uit elkaar te halen. Vanwege een afgeknelde, vermoedelijk gebroken vinger ging de vrouw per ambulance naar het ziekenhuis. De politie arresteerde de 59-jarige verdachte. De man werd overgebracht naar het cellencomplex van de politie. Daar werd hij, in het belang van het verdere onderzoek, in verzekering gesteld en ingesloten.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.  Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda