Loslopende hond doodgestoken

maandag 1 februari 2016

Wagenberg - De politie is op zoek naar een hondenbezitter die een andere hond doodstak. Het incident vond plaats op zondagmiddag 31 januari 2016 bij de Wagenbergse Put.

De omgeving van de Wagenbergse Put ligt buiten de bebouwde kom en is een plek waar veel hondenbezitters met hun hond wandelen. De put ligt vlak langs de autosnelweg A-59. Een 50-jarige man uit Made ging er zondagmiddag met zijn Mechelse herder en zwarte jachthond wandelen. Onderweg kwam hij mensen tegen met een wit hondje. Alle honden liepen los. De Mechelse herder ging op het witte hondje af. De 50-jarige man riep nog naar de twee personen dat zij zijn Mechelse herder maar weg moesten sturen.

Dat gebeurde niet. De hond werd door een van de tegemoetkomende personen in zijn nekvel gepakt, een paar meter meegesleept en aan de kant geduwd. De eigenaar zag dat zijn hond bleef liggen. Toen hij dichterbij kwam zag hij dat er bloed rond de nek zichtbaar was. De hond was kennelijk doodgestoken.

De twee personen waren ondertussen doorgelopen en uit het zicht verdwenen. Het is onbekend of het om twee mannen, twee vrouwen of een stel ging. Wel is duidelijk dat ze een wit hondje uitlieten en vermoedelijk met een grijze auto naar de Wagenbergse Put waren gekomen. De wijkagente heeft een aangifte opgenomen. De politie hoopt dat eventuele getuigen zich melden of mensen die de daders herkennen aan de omschrijving. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Kent u de daders en wilt u liever anoniem blijven. Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda