Reen lopen zich dood tegen hekwerk

vrijdag 28 februari 2014

Breda - Donderdag ondernam de noodhulp actie na een melding over vastgelopen reen op een bouwkavel in Breda. Een ree overleefde het avontuur niet.

Volgens omstanders lopen donderdagochtend een aantal reen zichvast tegen een U-vormig hekwerk op een grote bouwkavel. Dit probleem speelt alvanaf december vorige jaar nadat het hek geplaatst is. Doordat de bouwkavel nietgeheel is afgesloten kunnen de dieren er makkelijk inlopen. Vervolgens zien zijgeen uitweg meer en proberen dan in paniek dwars door het hekwerk heen te gaan.Enkele dieren zouden hierdoor al overleden zijn.

Nek gebroken

Voor dit specifieke probleem is de expertise van een dierenagentingeroepen. Helaas raken de reen tijdens het zoeken naar een oplossing inpaniek en lopen met zeven dieren tegelijk tegen het twee meter hoge hekwerk aan.Hierbij heeft n ree zijn nek gebroken en is overleden. Omdat de natuurlijkemigratieroute van het reewild door het hekwerk is doorbroken moet volgens deflora- en faunawet naar een goede uitweg worden gezocht.Bemoeienis dierenagent

Door bemoeienis van de dierenagent is, na samenspraak met degemeente Breda en Staatsbosbeheer, met de eigenaar overeengekomen dat deze deachterzijde van het perceel richting het bos tijdelijk openzet. Het reewild komtnu niet meer in een onzichtbare fuik terecht en kan weer ongehinderd en veilignaar het bos terugkeren. Als eenmaal het gehele perceel is omheind zullen dereen vanzelf een andere looproute zoeken.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda