Verdachte dood Rachel Brito Abelenda uitgeleverd

vrijdag 7 maart 2014

Breda - De Irakese man die vrijdag 6 december 2013 in Zwitserland werd aangehouden in verband met het onderzoek naar de dood van de 20-jarige Rachel Brito Abelenda is donderdag 6 maart 2014 uitgeleverd aan Nederland. De vermoedelijk 21-jarige Irakees wordt verdacht van moord c.q. doodslag. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en wordt vrijdag 7 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het gaat om de vriend van het slachtoffer die sinds zondagavond 22 september2013, de avond dat zij op de Stokhasseltlaan dood in een auto werd aangetroffen,spoorloos was. Hij werd na een tip bij de Zwitserse politie door hengelokaliseerd en op vrijdag 6 december 2013 op verzoek van het NederlandsOpenbaar Ministerie aangehouden. De afgelopen maanden liep een procedure die erin geresulteerd heeft dat de verdachte donderdag 6 maart aan Nederland werduitgeleverd. Hij werd vervolgens ingesloten in het cellencomplex in Breda. Zijnwerkelijke identiteit wordt nog onderzocht. In Nederland gebruikte hij naaankomst in 2007 verschillende aliassen.

Onderzoek

Onderzoek wees uit dat het slachtoffer samen met haar vriend zondagavond 22september 2013 rond 21.00 uur vertrok vanaf het huisadres van een vriendin aande Schutsboomhof. De bedoeling was kennelijk dat ze direct naar het adres vanhaar ouders in de Tilburgse wijk Reeshof zouden rijden. Daar zijn ze echter nietaangekomen. Een taxichauffeur die rond 23.50 uur over de Stokhasseltlaan reedsloeg alarm. Hij zag namelijk half op de strook voor de bushalte en half op derijbaan een auto, een grijze Daewoo Matiz met draaiende motor staan. In de autozat op de passagiersstoel een jonge vrouw die buiten bewustzijn was. Verder wasde auto leeg. De toegesnelde hulpdiensten konden niets meer doen. De vrouw bleekte zijn overleden. Een Team Grootschalige Opsporing heeft vervolgens eenuitgebreid onderzoek ingesteld. Op maandag 2 en dinsdag 3 december 2013 werd inde programma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht besteed aan hetonderzoek. De uitzendingen leverden elf tips op. Het rechercheonderzoek wijstuit dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven moet zijn gekomen.

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda