Fietster raakt zwaar gewond bij verkeersongeval

zaterdag 1 maart 2014

Breda - Een 24-jarige vrouw uit Breda raakte ernstig gewond toen zij geschept werd door een automobilist. Het ongeluk gebeurde zaterdag 1 maart 2014 om 02.30 uur op de kruising van de Doornboslaan met de Nieuwe Kadijk. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Oversteken kruising

Het ongeluk gebeurde toen de 24-jarige vrouw op haar fiets dekruising overstak. Ze kwam vermoedelijk via de Doornboslaan vanuit het centrumvan Breda. Verschillende getuigen verklaarden dat het slachtoffer bij hetoversteken het rode verkeerslicht negeerde. Ze werd vervolgens geschept door eenzwarte Seat Ibiza. Deze auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Rotterdamen reed over de Nieuwe Kadijk.

Zwaar gewond

De vrouw kwam op de rijbaan terecht en haar fiets belanddeenkele meters verderop. Het slachtoffer was zwaar gewond. Er was sprake vanernstig aangezichtsletsel en een gebroken onderbeen. Ze werd per ambulance naarhet ziekenhuis vervoerd, waar zij later geopereerd werd. De bestuurder van depersonenauto kwam met schrik vrij.

Onderzoek

Surveillerende agenten kwam per toeval bij het ongevaluitgereden, toen het net was gebeurd. Zij verleenden direct eerste hulp aan hetslachtoffer, dat buiten kennis was. In eerste aanleg werd ook de LifeLinergewaarschuwd. De traumahelikopter is echter niet meer ter plaatse gekomen. Depolitie achterhaalde de identiteit van de 24-jarige vrouw en informeerde haarfamilieleden over de gebeurtenissen. Verkeersongevalanalisten van de politieonderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto?s van deaangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feitenen de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de preciezetoedracht van het ongeval verder te achterhalen. Bij het sporenonderzoek werd deNieuwe Kadijk tijdelijk gedeeltelijk afgesloten.

bron: politie.nl | Categorie: ongeluk


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda