Aanpak overlast park Valkenberg levert zes arrestaties op

donderdag 3 november 2016

Breda - De politie heeft vorige en deze week actiedagen gehouden tegen de (drugs)overlast in het Valkenbergpark. De actiedagen maken deel uit van de integrale aanpak van de gemeente Breda, Stichting Maatschappelijke Opvang en de politie om de overlast in en rondom het park terug te dringen. De politie verrichtte in totaal zes aanhoudingen. Het gaat om vier vermoedelijke dealers en twee minderjarige gebruikers.

De twee minderjarigen, 15 en 16 jaar, afkomstig uit Breda, zijn aangehouden op verdenking van bezit van softdrugs. Ze hebben afstand gedaan van de hennep en hasj en zijn, na het afleggen van een verklaring, weer in vrijheid gesteld. De vier volwassen verdachten, twee inwoners van Breda van 45 en 56 jaar oud, een 50-jarige man uit Tilburg en een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden op verdenking van dealen.

De 56-jarige verdachte uit Breda is na verhoor met een dagvaarding heengezonden. Hij moest zich maandag 31 oktober 2016 voor de politierechter verantwoorden. Helaas kwam hij niet opdagen. Hij is uiteindelijk bij verstek veroordeeld tot een geldboete. Als hij die boete niet betaalt, wordt deze omgezet in een gevangenisstraf.  De 45-jarige inwoner van Breda en de 50-jarige Tilburger zijn na onderzoek en verhoor in vrijheid gesteld. Helaas bleek er onvoldoende wettig bewijs voor hun dealactiviteiten. Wel kreeg de 45-jarige een gebiedsverbod opgelegd voor het Valkenbergpark en omgeving (inclusief het centraal station). De 50-jarige Tilburger heeft een waarschuwing ontvangen, bij herhaalde overlast kan hij eveneens op een gebiedsverbod rekenen. Tegen de 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. Ook hij kreeg een gebiedsverbod voor het Valkenbergpark en de omgeving daarvan opgelegd.

Behalve via het strafrecht proberen politie, gemeente en SMO ook met een persoonsgerichte aanpak de overlast in het Valkenbergpark te bestrijden.  De politie heeft in dit kader tijdens deze actiedagen actief contact gezocht met mensen die ervan verdacht worden zich schuldig te maken aan dealactiviteiten in het park. Met nadrukkelijke aanwezigheid en een gesprek probeerden agenten dit gedrag te ontmoedigen.

Burgemeester Paul Depla: “Ik ben blij dat we opnieuw vier dealerverdachten hebben kunnen aanhouden. We hopen dat we daarmee een belangrijke stap zetten in de aanpak van de overlast in het Valkenberg.  We blijven er met alle partijen bovenop zitten.”

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda