Politie zoekt getuigen en camerabeelden van ontploffing Elzenbroek

dinsdag 11 april 2017

Breda - De recherche is op zoek naar camerabeelden en getuigen van het incident dat maandag 10 april 2017 omstreeks 03.30 uur plaats vond aan de Elzenbroek in Breda. Daar werd een explosief in een tuin van een woning gegooid. Diverse auto’s en woningen raakten beschadigd. Er raakte niemand gewond.

Op maandag 10 april 2017 om 3.30 uur kwamen er verschillende paniektelefoontjes binnen vanuit de Elzenbroek. Er zou een ontploffing geweest zijn en huizen zouden daardoor beschadigd zijn. Hulpdiensten spoedden zich naar de straat. Ze zagen dat verschillende woningen en auto’s beschadigd waren. In een woning, waar de schade het ergst was. trof de politie een gezin aan dat snel uit huis gehaald werd. Bomspecialisten van de politie wisten te vertellen dat er inderdaad een explosief was afgegaan. De straat werd afgezet in verband met een groot politieonderzoek wat opgestart werd.

De recherche heeft gisteren gesproken met de bewoners van het pand dat het meeste schade had en waar delen van het projectiel van in de tuin werden aangetroffen. Het gaat om een 26-jarige man en zijn 26-jarige jarige vriendin. Het stel dat twee jonge kinderen heeft, huurt de woning sinds een jaar. Ze hebben geen idee wie het op hen gemunt zou kunnen hebben.  De politie heeft dinsdag een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft wel informatie opgeleverd maar nog geen concrete tips over de dader(s) en bijvoorbeeld de eventuele vluchtauto etc. Ook informatie over eerdere verdachte situaties in de wijk kunnen worden gedeeld met de politie. Verder zijn de speurders dringend op zoek naar camerabeelden in de omgeving van de Elzenbroek.

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,

 

bron: politie.nl | Categorie: overlast-vandalisme


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda