Vier verdachten gearresteerd na overval op bejaarde man

woensdag 10 augustus 2016

Breda - De politie arresteerde vier personen op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een woningoverval. Het 75-jarige slachtoffer raakte bij de overval niet gewond maar was wel erg onder de indruk van de gebeurtenissen.

Het misdrijf vond plaats op dinsdagmiddag 9 augustus 2016. Twee onbekende mannen belden rond 16.30 uur aan bij de woning van de 75-jarige aangever aan de Bergdreef. Ze deden zich voor als medewerkers van een energiebedrijf. Eenmaal in de woning werd de 75-jarige bewoner bedreigd met een mes. Hij werd gedwongen om zijn bankpas af te geven. De overvallers gingen er daarna vandoor.

Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar daders. Er werd een Burgernetbericht verstuurd met het verzoek om in de omgeving uit te kijken naar het gevluchte tweetal. Volgens de aangever zou het gaan om een lange man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een dikke Aziatisch uitziende man. Ze waren gekleed in groene fluoriserende jacks met daarop reclame van een energiebedrijf. Verder droegen gele werkhandschoenen.

Op het Burgernet kwam diverse reacties binnen. Een getuige meldde dat hij de mogelijke verdachten had zien wegrijden, waarbij twee verschillende auto’s betrokken waren. Beide voertuigen werden korte tijd later in de omgeving van Rotterdam gesignaleerd en gecontroleerd. Twee personen voldeden aan het signalement. Bovendien werd er een vuurwapen aangetroffen. De vier inzittenden werden gearresteerd. Het gaat om:

De politie onderzoek momenteel of de vier arrestanten mogelijk betrokken zijn geweest bij de woningoverval. Beide auto’s zijn in beslag genomen voor een sporenonderzoek.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u kort voor of kort na de woningoverval aan de Bergdreef iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda