Vier verdachten voor straatroof aangehouden

maandag 16 februari 2015

Breda - De politie heeft maandag 16 februari 2015 omstreeks 00.20 uur in een woning in de wijk Ginneken vier jonge mannen in de leeftijd van 17 tot en met 23 jaar aangehouden in verband met twee straatroven. Een van de agenten sloeg aan op het signalement van de daders omdat hij eerder op de avond een groep jongeren had gecontroleerd nabij het Nac stadion in verband met een melding van een vechtpartij. De verdachten werden op het verblijfsadres van een van hen aangetroffen. De twee slachtoffers hebben aangifte gedaan. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten. De verdachten worden in verzekering gesteld.

Een 34-jarige Bredanaar deed aangifte. Hij vertelde dat hijomstreeks 19.40 uur op de Wilhelminastraat liep in de richting van het centrum.Er kwam een groep van zes jongemannen hem tegemoet. Ze gingen om hen heen staanen begonnen hem te slaan en te schoppen. Ook werd hij door hen uitgescholden.Hij probeerde zijn hoofd te beschermen door zijn handen voor zijn hoofd te doen.Hij gaf zijn portemonnee aan hen af waarna ze wegrenden de Baronielaan in.

Een 31-jarige pizzabezorger deed eveneens aangifte. Hijverklaarde dat met zijn auto omstreeks 21.30 uur naar het Valkeniersplein wasgereden om daar een bestelling af te leveren. Hij parkeerde zijn auto voor eensupermarkt. Er kwamen drie jonge knapen naar zijn auto toegelopen. Hij werdbedreigd met een mes en moest de doos met pizza's afgeven. De straatroversrenden weg de Dillenburgstraat in.

Er werd naar aanleiding van deze straatroven een nader onderzoekingesteld. Een politieman legde toen hij de signalementen hoorde een verband meteen groep jongeren die hij eerder op de avond had gecontroleerd naar aanleidingvan een vechtpartij bij het NAC Stadion. Dit leidde naar een woonadres in hetGinneken. Met toestemming van de officier van justitie werden daar vierverdachten aangehouden.

De politie houdt er rekening mee dat deze groep zondagavond bijmeer incidenten zoals vernielingen en mogelijk berovingen of pogingen daartoe inBreda betrokken is geweest en dan met name in het gebied vanaf het Stadion naarhet Ginneken toe. Eventuele getuigen en of slachtoffers worden gevraagd contactop te nemen met de politie via 0900-8844.

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda