Daders schieten op politie na mislukte plofkraak. Twee arrestaties.

maandag 23 februari 2015

Breda - In de nacht van zondag 22 februari om maandag 23 februari 2015 vond er een plofkraak plaats op een geldautomaat van de ING in winkelcentrum Moerwijk (Breda Noord). Er werd geen geld buitgemaakt. De schade aan het pand is aanzienlijk. De Belgische politie verrichtte in de loop van de ochtend twee arrestaties.

De politie werd om 03.40 uur gealarmeerd. Vermoedelijk driedaders gingen er vandoor een donkerkleuring Audi. De meldkamer had ondertussenop strategische punten politiemensen gestationeerd, waardoor de vluchtauto snelopgemerkt werd. De achtervolging ging via de A-27, A-58 richting grensovergangHazeldonk.

Op Belgisch grondgebied werd door de criminelen op zowel deNederlandse als Belgische politie geschoten. De verdere woordvoering over degebeurtenissen in Belgi wordt verzorgd door het Federale Parket in Turnhout.Inhoud persbericht:

De Turnhoutse afdeling van het parket Antwerpen kan inmiddelsvolgende informatie verstrekken betreffende het schietincident dat zichvanmorgen heeft voorgedaan te Turnhout. Personen die ervan verdacht worden eenplofkraak te hebben gepleegd in Breda, hebben de landsgrens overgestoken via hetAntwerpse. In Brasschaat werden zij achtervolgd door de politie, die in kenniswas gesteld door de Nederlandse politiediensten. Zij hebben aldaar met eenvuurwapen geschoten op de politie.

Vervolgens zijn de verdachten verder gevlucht via de E34richting Eindhoven. Op de E34 waren inmiddels spijkereggen aangebracht waarophet voertuig van de verdachten is lek gereden. Zij hebben nog de afrit 25bereikt maar daar is het voertuig onbestuurbaar geworden. Vervolgens werd hetvuur geopend op de lokale politie Turnhout die het voertuig achtervolgde. Dedaders zijn verder te voet gevlucht. Inmiddels werden twee personen gearresteerdwaarvan vermoed wordt dat zij inzittenden waren van het voertuig. Het onderzoekzal hierover zekerheid moeten verschaffen.

Op 23 januari jl.werd er plofkraak gepleegd op een geldautomaatin winkelcentrum De Donk te Breda. De onbekende daders maakten daarbij eengeldbedrag buit.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda