Kogel schietincident rechtbank Breda trof geen doel

donderdag 14 november 2013

Breda - Bij het technische onderzoek na het schietincident op 4 november in de rechtbank in Breda zijn, zo nu blijkt, resten van een patroon aangetroffen. Daarmee is vast komen te staan dat de kogel geen doelwit heeft getroffen.

Al eerder liet de politie weten dat er een huls op de plaats vanhet incident was achtergebleven. Een patroon (kogel) werd aanvankelijk nietgevonden. Technisch rechercheurs vonden in het trappenhuis naar de publieketribune wel metaaldeeltjes. Inmiddels is vast komen te staan dat het hierinderdaad om een versplinterde patroon gaat.

Getuigenverklaringen

Het onderzoeksteam heeft tot op heden 15 getuigen gehoord overde zaak en camerabeelden uit de omgeving bekeken. Aan de hand hiervan was hetmogelijk een beeld te schetsen van wat er zich op de bewuste dag binnen enbuiten de rechtbank heeft afgespeeld. Rechercheurs zijn nog op zoek naar eenjongeman en een jonge vrouw die ten tijde van de zitting op de publieke tribunezaten. Het onderzoeksteam hoopt dat zij zo spoedig mogelijk contact nemen met depolitie.

Verbanden

Het onderzoeksteam sluit nog niet uit dat de rechtszaak, diezich ten tijde van het schietincident in de rechtszaal afspeelde, met hetvoorval te maken heeft. Uit het onderzoek zijn namen naar voren gekomen vanpersonen die betrokken zouden kunnen zijn geweest bij het incident. Hetrechercheteam verricht nog onderzoek naar de mogelijke verbanden.

Schietincident

Het schietincident speelde zich maandag 4 november kort voor12.00 uur af op de trap van de publieke tribune in de rechtbank aan deSluissingel te Breda. Die tribune is vrij toegankelijk via de buitenzijde van derechtbank. Op het moment van het incident waren er geen (extra)beveiligingsmaatregelen van kracht.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda