Jongen steekt nitraatstrijker in fietsenstalling van school af

maandag 16 november 2015

Breda - Een 15-jarige jongen uit Ulvenhout is vanmorgen betrapt op het afsteken van vuurwerk. Hij liet een zogenaamd Nitraatstrijker af gaan in de fietsenstalling van zijn school. Hij had het vuurwerk gekocht bij een 13-jarige medescholier uit Breda. De politie heeft in diens woning circa twee kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het gaat vooral om nitraatstrijkers.

Een medewerker van een middelbare school in de wijk Sportpark hield maandagmorgen 16 november 2015 toezicht op het plein omdat er door omwonenden was geklaagd over het feit dat er door leerlingen regelmatig vuurwerk werd afgestoken. Hij betrapte een 15-jarige scholier die een nitraatstrijker afstak in de fietsenstalling.  Vervolgens werd de politie gewaarschuwd.

 

 

 

Uit het politie onderzoek bleek dat het vuurwerk afkomstig was van een 13-jarige medescholier uit Breda. De jongen zou het vuurwerk samen met zijn moeder in België gekocht hebben. Beide jongens zijn aangemeld bij Bureau Halt. Ook zijn ze door de directeur van hun opleiding voor twee dagen geschorst.

 

bron: politie.nl | Categorie: steekpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda