Afpakteam neemt dure auto en 5000 euro in beslag

woensdag 3 februari 2016

Breda - De politie heeft dinsdag 2 februari 2016 omstreeks 16.25 uur, met toestemming van de officier van justitie, op de Haagdijk een 25-jarige Bredanaar aangehouden ter zake witwassen. Zijn auto een Mercedes ter waarde van circa 40.000 euro en ruim 5000 euro aan contant geld dat hij bij zich had zijn in beslag genomen.

Een speciaal afpakteam van de politie kreeg aanwijzingen dat een 25-jarige Bredanaar zich bezig zou houden met witwaspraktijken. Verder recherche onderzoek leverde zodanige aanwijzingen hier van op dat de officier van justitie toestemming gaf om hem aan te houden en de dure auto waarin hij reed in beslag te nemen. De verdachte werd, nadat een verklaring van hem was opgenomen, rond 23.00 uur in  vrijheid gesteld. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt. 

Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. Het gaat om geld afkomstig van criminele activiteiten zoals drugshandel, mensenhandel, diefstal, sociale en fiscale fraude.

  

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda