Belg aangehouden na forse achtervolging in dure auto

zondag 12 april 2015

Breda/Meer - Op vrijdagmiddag werd na een achtervolging een Belg aangehouden in gestolen Porsche.De bestuurder reed van de weg en kon in de bosjes worden aangehouden.

Op vrijdagmiddag zagen agenten (Landelijke Eenheid) een Porsche Macan rijdenmet Belgisch kenteken over de A16 bij Breda. Nader onderzoek wees uit dat deauto als gestolen te boek stond. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat erpolitie achter hem reed verhoogde hij zijn snelheid. De agenten bleven hemvolgen maar de bestuurder ging steeds roekelozer rijden op de drukke weg A16 endaarna de Belgische E19. Hij reed met snelheden van boven de 200 kilometer peruur over de vluchtstrook. Omdat het te gevaarlijk werd voor de agenten maar ookvoor de andere weggebruikers verlaagde de agenten hun snelheid en raakten hetvoertuig uit het Zicht. Door de politie in Nederland werden Belgische agentengewaarschuwd.

Nederlandse agenten bleven uitkijken naar de auto in Belgie en namen inBelgie de eerste afslag richting Meer. Dit was een gouden zet want niet veellater zagen agenten de Porsche van de weg afliggen. De bestuurder was kennelijkvan de weg geraakt en was te voet gevlucht. In de omgeving werd gezocht naar deman en jagers die hier liepen werden ook op de hoogte gebracht. Korte tijd laterwerd de man door de jagers gezien en de 20-jarige Belg werd door Nederlandseagenten aangehouden en overgedragen aan de Belgische politie. De dure auto bleekin Belgie te zijn gestolen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda