Explosief in auto in woonwijk, man aangehouden

dinsdag 14 februari 2017

Breda - De politie heeft dinsdagmiddag 14 februari een 49-jarige man aangehouden. De man waarschuwde de politie dat hij zichzelf iets wilde aandoen en daarbij gebruik zou maken van explosief materiaal dat in een auto zou liggen.

Agenten zijn met spoed naar de Esserstraat gegaan  en troffen daar de man rond 12.15 uur aan.  De agenten konden de man rustig aanhouden. Hij maakte een verwarde indruk. Hij is  overgebracht  naar een politiebureau en wordt verhoord. De Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld vanwege het vermoeden dat er explosief materiaal in de auto zou liggen. In de auto zijn een granaat en vuurwerk gevonden. De specialisten van de EOD hebben het explosief materiaal uit de auto gehaald. Het wordt nader onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De recherche is een onderzoek gestart.

 

Uit voorzorg hebben de hulpdiensten de Esserstraat afgesloten en zijn de huizen ontruimd. Bewoners werden opgevangen bij een horecagelegenheid aan de Haagse Markt. Rond 17.00 uur was de situatie veilig en konden de bewoners weer naar huis.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda