Grote integrale controle op Fort Oranje

woensdag 18 januari 2017

Rijsbergen - Op camping Fort Oranje is dinsdag 17 januari 2017 een grote integrale controle gehouden. Aan de actie werkten naast de politie onder meer de gemeenten Breda en Zundert, de Taskforce, de brandweer, de GGD, de Belastingdienst/Douane, de inspectie SZW en de omgevingsdienst Midden en West Brabant mee.

Met de handhavingsactie, onder leiding van de gemeente Zundert, is een actueel inzicht verkregen over eventuele veiligheids- en gezondheidsrisco’s, op bijvoorbeeld jeugdzorg en de woon- en brandveiligheid op de camping.  Tijdens de handhavingsactie werd onder andere een bejaarde man aangetroffen die in een ‘verrotte’ caravan verbleef, hij was op meerdere plekken door de vloer gezakt. De man is op een andere plek ondergebracht. De politie en Belastingdienst/Douane controleerden onder andere bewoners op openstaande boetes en belastingschulden. Ook werden 111 auto’s door agenten op de technische staat onderzocht. 

De GGD West-Brabant trof tijdens de controle diverse zorgwekkende leef- en woonomstandigheden aan die mogelijk risico's voor de gezondheid opleveren. Bij ongeveer 25 gevallen gaat het om verschillende (multi)problematiek op het gebied van jeugd en volwassenen waarbij op korte termijn opvolging nodig is.

De politie betrapte tijdens de controle één bestuurder op het rijden onder invloed. De automobilist blies 615 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Ook werd een automobilist gecontroleerd, waarvan het rijbewijs is ingevorderd. Verder werd één illegale vreemdeling aangetroffen. Hij is overgedragen aan de Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel van politie eenheid Zeeland West Brabant (AVIM). Ook controleerde de AIVM twee prostituees. Verder werd een aanhouding verricht inzake de identificatieplicht en is er vuurwerk inbeslag genomen. De Rijksdienst voor het Wegverkeer start een onderzoek naar een auto waarvan het chassisnummer niet klopt en nam tijdens de actie ook nog het kenteken in beslag van een auto met Belgisch kenteken. De politie schreef tijdens de actie nog bekeuringen uit voor het tonen van het rijbewijs (1), verlopen APK-keuring (1), gladde band (4), losse accu (2), barst in de voorruit (1), geen kinderzitje (1) en defecte verlichting (1)

 

De Belastingdienst heeft, in verband met openstaande schulden, negentien keer beslag gelegd op een auto.  Negen auto’s zijn daadwerkelijk afgevoerd. De andere tien eigenaren krijgen nog vier weken de tijd om hun belastingschuld te betalen. Er is in totaal voor €33.036 geïnd. Daarnaast zijn veel buitenlandse kentekens gecontroleerd.  Voor 19 voertuigen wordt een naheffingsaanslag. MRB/BPM opgelegd tegen een gemiddeld bedrag van 1.900 euro (is totaal 28.500 euro).

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda