Jonge automobilist scheurt zonder rijbewijs door Princenhage

woensdag 16 november 2016

Breda - De politie heeft dinsdag 15 november 2016 na een achtervolging op de Hovenierstraat een 19-jarige Bredanaar aangehouden ter zake gevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs in een auto.

Agenten zagen omstreeks 23.10 uur een auto met gedoofde lichten rijden over de Heuvelstraat. Ze zagen dat het tegemoet komende verkeer met de lichten seinde maar dat de bestuurder niet reageerde. Ze probeerden op de Vincent van Goghstraat door te claxonneren en door bij de verkeerslichten links naast de auto te stoppen de aandacht van de bestuurder te trekken die echter strak voor zich uit bleef kijken. De dienders gaven op de Oranjeboomstraat een stopteken dat door de automobilist werd genegeerd. Hij reed juist met hoge snelheid door woonwijken, op de Ambachtenlaan  circa 110 km / uur. De bestuurder parkeerde op de Schrijnwerkerstraat en rende een brandgang in. Hij werd uiteindelijk door de agenten op de Hovenierstraat aangehouden.

 

De verdachte verklaarde dat hij de auto van zijn vader had meegenomen zonder daarvoor toestemming te vragen. Hierna was hij naar een vriend gereden. Hij was vergeten de lichten aan te doen. Hij had gezien dat de politieauto die achter hem reed een stopteken gaf. Hij was doorgereden omdat hij bang was voor de gevolgen.  Hij krijgt een proces-verbaal.

 

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda