Man aangehouden na belediging agenten

zaterdag 22 april 2017

Breda - Een 21-jarige Bredanaar is donderdag 20 april 2017 omstreeks 13.00 uur op de Alard Duhamelstraat aangehouden voor belediging van politieambtenaren in functie nadat hij hen voor Mongolen had uitgemaakt. Het incident escaleerde omdat de verdachte na zijn arrestatie weigerde mee te werken. Hij heeft op zijn beurt aangifte tegen de dienders gedaan omdat zij volgens hem te hardhandig waren.

Twee agenten surveilleerden donderdagmiddag op het winkelcentrum Moerwijk. Aan de overzijde op de Alard Duhamelstraat liepen drie studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid Politie die door hen die dag begeleid werden. De scholieren, die herkenbare blauwkleurige kleding aan hadden,  zagen hoe een man in een auto voorbijreed. De automobilist die kennelijk de indruk kreeg dat hij in de gaten werd gehouden, stopte en sprak de studenten aan. Hij begon direct tegen hen te schreeuwen en te schelden waarbij hij onder meer homo’s riep. Hij gaf hen vanuit zijn auto uit eigener beweging en ongevraagd zijn rijbewijs en vertelde dat hij eerst naar de apotheek reed en dan terug kwam.

Een van de studenten riep de agenten via de portofoon op. Terwijl zij met hen het voorval bespraken kwam de bedoelde automobilist weer aangereden. Hij stapte uit en reageerde volgens de dienders direct verbaal agressief, hij eiste zijn rijbewijs terug. Hij schreeuwde daarbij luid waardoor hij ook de aandacht trok van buurtbewoners. Een van de agenten stelde een controle in bij de auto van de man. Hierop begon hij hen te filmen. Hij bleef schreeuwen en de grens van het toelaatbare opzoeken. Nadat hij de agenten beledigde door naar hen luidkeels te roepen: ‘Stelletje Mongolen’ werd hij aangehouden. Hij probeerde zich aan zijn arrestatie te onttrekken door achteruit te lopen. Daarbij bleef hij schreeuwen en aandacht trekken van het filmende publiek. Pas toen de politiemensen hem bij zijn linkerarm pakten, staakte hij zijn verzet, daarbij schreeuwend dat zijn schouder pijn deed.

De verdachte werd overgebracht naar het bureau alwaar hij werd verhoord vanwege de belediging. Hij was boos geworden omdat de agenten niet direct zijn rijbewijs teruggaven. Hij heeft een oproep gekregen voor een OM-zitting. De volgende dag heeft hij aangifte gedaan van mishandeling door de agenten. Hij heeft veel pijn aan zijn linkerschouder, ook is zijn rechterpols gekneusd. Zijn aangifte en het verloop van het hele incident wordt onderzocht door de politieafdeling Veiligheid Integriteit en Klachten. Daarbij wordt naast de filmpjes die onder meer op sociale media zijn verschenen ook materiaal betrokken wat door de agenten zelf is opgenomen.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda