Politie schiet na achtervolging

woensdag 5 juni 2013

Breda - Woensdagmorgen (5 juni 2013) zijn aan de Overaseweg in Breda een 60-jarige vrouw uit Breda en een 41-jarige inwoner van Heerhugowaard aangehouden. Daarbij is, nadat het tweetal inreed op een blokkade, door de politie geschoten.

Melding

Vanmorgen vroeg kreeg de politie een melding dat een persoon ineen auto lag te slapen op een oprit van een woning in het buitengebied tenzuiden van Breda. Agenten gingen ter plaatse om een onderzoek in te stellen. Bijhet zien van de politie ging de auto met twee inzittenden er met hoge snelheidvandoor. Er volgde een achtervolging, waarbij hoge snelheden werden bereikt.

Arrestatie

Via Belgi eindigde de achtervolging aan de Overaseweg, waar eenpolitievoertuig over de weg geplaatst om de auto tot stoppen te dwingen. De autostopte niet, maar ramde de politieauto. Een agent voelde zich genoodzaakt omzijn dienstwapen te gebruiken. Daarbij raakte niemand gewond. Door de aanrijdingwas de vluchtauto zodanig beschadigd dat verder vluchten niet meer mogelijk was.De inzittenden konden zonder problemen worden gearresteerd. Zij zijnovergebracht naar een politiebureau, waar het tweetal is ingesloten.Rechercheurs van Forensisch Onderzoek stellen een sporenonderzoek in.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda