Politietraining levert aanhouding inbreker op

vrijdag 17 maart 2017

Breda - Een politietraining in het centrum van Tilburg om afwijkend gedrag van personen te signaleren en verdachte situaties te spotten heeft donderdagmiddag een mooi resultaat gehad. Tijdens de oefening werd een 22-jarige Tilburger gearresteerd die nog gezocht werd vanwege twee inbraken in Tilburg.

Agenten in burger waren donderdagmiddag op de Heuvelstraat, midden in winkelgebied, bezig met een spotterstraining. Zij zagen dat twee mannen die uit een winkel kwamen zichtbaar schrokken van twee agenten in uniform die voorbij liepen. Ze zagen dat de mannen diverse plastic tassen met opdruk van een winkel bij zich hadden. Het tweetal liep met versnelde pas in de richting van het Pieter Vreedeplein en daarna de Willem II straat in. Daar werden de twee zenuwachtige mannen door de politiemensen in burger staande gehouden. Tijdens de controle bleek dat een van hen, een 22-jarige Tilburger, gesignaleerd stond in het opsporingsregister, ter zake twee inbraken waarbij zijn DNA door forensisch rechercheurs was aangetroffen en door het lab van het NFI geïdentificeerd. Hiervoor moest hij nog aangehouden moest worden. Het gaat om inbraken in 2016 aan het Pater van den Elsenplein en de Heijhoefpromenade.

Terwijl de agenten in afwachting waren van hun geüniformeerde collega’s om de verdachte te boeien en af te voeren, sloeg hij ineens op de vlucht. Hij rende de Monumentstraat in en gooide daarbij een fiets op de grond en trok een reclamebord kapot. Een vrouw hielp de politie door de verdachte een duw te geven waardoor hij ten val kwam. Hierdoor lukte het de dienders hem vast te pakken en tegen de grond te fixeren.

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda