Samen kunnen we wel wat doen tegen babbeltrucs

woensdag 12 april 2017

Breda - Een jongeman met telkens hetzelfde signalement heeft in de laatste anderhalve week in Tuinzigt drie keer met een truc een oudere opgelicht. De politie vraagt je hulp om een oog in het zeil te houden als je oudere buren hebt of als je in met ouderen werkt. Hoe meer informatie de politie ontvangt, hoe beter daarvan analyses gemaakt kunnen worden.

Het zijn geslepen gasten, zij die zich weten te verrijken met behulp van een babbeltruc. Je trapt erin voordat je het door hebt. Daarom kunnen we niet genoeg benadrukken om tijd te nemen als een vreemde voor de deur staat. Laat ze niet zomaar binnen, controleer eerst hun identiteitskaart en sluit de deur als je het desbetreffend bedrijf wilt bellen om het te controleren. 

Opdracht geven

In een enkel geval lukt het niet om de vreemde bezoeker buiten te houden. Zo belde een blanke jongeman woensdag 4 april tegen etenstijd aan bij een bejaarde bewoonster in de Egelantierstraat. Hij wachtte niet en liep gelijk door naar binnen met de smoes dat hij de leidingen moest controleren. De bewoonster vroeg nog om een identiteitskaart, maar de jongeman overtroefde haar door haar een opdracht te geven: wachten bij de meterkast om te zien of er een rood lampje op de meter ging branden, terwijl hij de leidingen controleerde. Later miste de vrouw enkele sieraden. 

Het zelfde signalement

Een blanke jongeman vroeg op maandag 10 april weer aan een bewoonster in de Egelantierstraat of hij daar een sigaretje mocht roken, waarna de bewoonster geld uit haar portemonnee miste. Twee dagen later duikt hetzelfde signalement op toen een medewerkster een jongeman betrapte die bij een oude dame aan de Argusvlinder zat. Hij vluchtte de deur uit. De jongeman heeft soms een emmertje met tulpen bij zich.

Klik hier voor meer informatie over babbeltrucs en bel 112 bij verdachte zaken. Alleen samen kunnen we de babbeltrucs stoppen. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda