Stomdronken automobilist brengt verkeer in gevaar

woensdag 3 juli 2013

Breda - Een 45-jarige Bredanaar werd door de politie gearresteerd omdat hij stomdronken achter het stuur van zijn auto zat. Hij maakte diverse gevaarlijke manoeuvres en pleegde verzet bij zijn arrestatie.

Achtervolging

Hij moest dinsdagavond 2 juli 2013 rond middernacht tot stoppengedwongen. Surveillerende agenten kwamen hem al spookrijdend tegen op deAcademiesingel. De agenten moesten uitwijken om niet in botsing te komen metdeze automobilist die tegen het verkeer in reed. De man pleegde vervolgens nogeen aantal gevaarlijk verkeersovertredingen (door rood, verkeerde rijstrook,slingeren, vluchtheuvel nemen mettwee wielenetc.). Bij het NS-station werd hijtot stoppen gedwongen. Toen de agenten hem wilden aanspreken ging er met hogesnelheid vandoor. De achtervolging leidden tot de Industriekade. Hij werdopnieuw klemgereden en gearresteerd.

Stomdronken

Hij bleek stomdronken te zijn. Om die reden werd hijgearresteerd. Hij pleegde fysiek verzet en weigerde om mee te werken aan debloedproef. Na het opmaken van een proces-verbaal werd zijn rijbewijsingevorderd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal BureauRijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt overde lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda