Toezichtcamera’s registreren geweldsdelict

vrijdag 4 november 2016

Breda - De medewerker van het cameratoezicht, wat sinds enige tijd ook op het Valkenbergpark gericht is, was vrijdagmiddag getuige van een steekincident in het park. Er raakte niemand gewond. Samenwerking tussen beveiligingsmedewerkers en politie resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Hij had een mes op zak.

Op vrijdag 4 november 2016 om 14.00 uur zag de medewerker die de camera’s uitkeek die op het Valkenbergpark gericht staan, dat een man een andere probeerde neer te steken. Hij zag dat een man, in een legerjas, vanachter een boom kwam en een andere bezoeker op zijn hoofd sloeg. De medewerker zag toen dat de man stekende bewegingen maakte naar het slachtoffer. Hij sloeg direct alarm en twee medewerkers van de ingehuurde beveiliging zetten de achtervolging in. Ondertussen werd ook de politie gealarmeerd. Net buiten het park kon de verdachte, een 56-jarige Tilburger, worden aangehouden. In zijn zak had hij een dolkmes en wat harddrugs. Van het slachtoffer, die niet gewond was, is een aangifte opgenomen.

Om 11.15 uur was in het park een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. Cameratoezicht had het vermoeden dat de man zou gaan dealen. Toen agenten hem controleerden had hij een zakje met pillen bij zich. Hij is aangehouden voor het bezit van harddrugs.

De gemeente Breda, Stichting Maatschappelijke Opvang en de politie heb al enige tijd geleden besloten om de overlast in en rondom het Valkenbergpark terug te dringen door middel van een integrale aanpak. Dat betreft ondermeer cameratoezicht, inzet van een beveiligingsbedrijf en verscherpt toezicht door de politie. Behalve via het strafrecht proberen politie, gemeente en SMO ook met een persoonsgerichte aanpak de overlast in het Valkenbergpark te bestrijden. De politie heeft in dit kader tijdens enkele actiedagen actief contact gezocht met mensen die ervan verdacht worden zich schuldig te maken aan dealactiviteiten in het park. Met nadrukkelijke aanwezigheid en een gesprek probeerden agenten dit gedrag te ontmoedigen.

Burgemeester Paul Depla: ”We zijn nu enkele weken in actie om drugsoverlast in Valkenberg aan te pakken. Dat doen we door inzet van politie, handhaving, Scorpions en camera’s. Deze aanpak bewijst zijn waarde. Daar ben ik heel blij mee. Dit soort successen geeft aan dat we op de goede weg zijn, maar we realiseren ons ook dat het een lange adem vraagt om het probleem van drugsoverlast op te lossen.”

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda