Twee invallen op één avond

vrijdag 31 maart 2017

Breda - De politie is op donderdagavond 30 maart twee panden binnen gevallen. Een café en een buurthuis. Omwonenden hadden al langere tijd overlast van de gelegenheden en hadden de wijkagent ingeschakeld.

Buurtbewoners van een café aan de Baliëndijk en van een buurthuis aan het Mgr. Nolensplein hadden zich beklaagd over overlast en ongeregeldheden. ‘Geluidsoverlast in de late uurtjes van mensen en auto’s. Intimiderend gedrag van klanten. Openlijk dealen. Ook reden er, volgens buurtbewoners, jongens rond in “opvallende en kostbare auto’s” Deze klachten waren gebundeld door de betreffende wijkagenten. Ook had de politie (anonieme) tips gekregen van mogelijke criminele activiteiten bij de twee percelen. Een onderzoek werd opgestart. Daaruit bleek dat beide gelegenheden regelmatig bezocht werden door mensen die bij de politie bekend waren. Er rees een vermoeden dat er in de beide panden wapens en/of drugs zouden kunnen zijn. Met toestemming van de officier van justitie werd een plan gemaakt om binnen te vallen.

Op donderdag 30 maart 2017 om 17.05 uur viel een team van special opgeleide en uitgeruste agenten (ondersteuningsgroep) het café aan de Baliëndijk binnen. Er zaten op dat moment 17 mensen voor en in het pand. De situatie werd 'bevroren' en de directe omgeving werd afgegrendeld voor het publiek door middel van hekken. Alle 17 aanwezigen werden gecontroleerd. Zeven mensen werden aangehouden voor witwassen en drugshandel. Ze hadden drugs, veel contant geld of kostbare sieraden bij zich hadden. Er werden twee auto' s in beslag genomen. Het hele pand werd doorzocht door een speciaal getrainde drugshond van de Douane. Ook controleerden medewerkers van de gemeente Breda de vergunningen van de onderneming. De aanhoudingen en de vondst van de drugs waren redenen genoeg voor de burgemeester om het pand aan het einde van de avond direct te sluiten.

Op dezelfde avond om 19.45 uur werd het buurthuis aan de Mgr. Nolensplein door een andere ondersteuningsgroep binnen gevallen. Een van de aanwezigen probeerde te vluchten. Toen er een veilige werkomgeving was gecreëerd door middel van hekken door medewerkers van de gemeente Breda werden een tiental aanwezigen helemaal doorgelicht. Drie mannen werden aangehouden omdat ze drugs en grote sommen geld bij zich hadden. Eén van de mannen bleek een illegale vreemdeling te zijn. Omdat er ook meer dan een gebruikershoeveelheid harddrugs in het buurthuis werd gevonden heeft de burgemeester ook hier direct besloten het pand te sluiten.

Omwonenden van beide panden hadden aangegeven dat er op de Baliëndijk en het Mgr. Nolensplein mogelijk veel zaken zouden gebeuren die het daglicht niet konden verdragen. Vervolgens is door de politie actie ondernomen. Daarmee willen politie, justitie en ook de gemeente een signaal afgeven aan de horeca in Breda, zorg voor een veilige en drugsvrije onderneming, zonder wapens en drugs. Melden werkt! En we roepen bewoners dan ook op om overlast te melden en bij aanwijzingen of vermoedens van criminele activiteiten de wijkagent in te schakelen of de politie op een andere manier te tippen. Er is als gezamenlijke overheid een vuist gemaakt tegen ondermijnende criminaliteit.

 

- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,

- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),

- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda