Bedreiger met nepwapen snel ingerekend. Politie zoekt getuigen

zondag 7 februari 2016

Breda - De politie is op zoek naar twee meisjes die bedreigd werden met een vuurwapen. Ook wil de politie graag in contact komen met de twee melders van dit feit. De 18-jarige dader zit door snel ingrijpen van agenten inmiddels vast.

De bedreiging vond plaats op zaterdagavond 6 februari 2016 tussen 21.00 en 21.45 uur op de Kerkstraat in het centrum van Breda. Surveillerende bikers werden aangesproken door twee geschrokken jongens, die vertelden twee jongens op een zwarte scooter twee meisjes met een wapen bedreigden. De agenten gingen direct op achter de bewuste scooter aan via de Eindstraat.

In de Karnemelkstraat stond een jongen bij een zwarte scooter, die aan het signalement voldeed. Bij controle kwam uit de buddyseat een vuurwapen tevoorschijn.  De verdachte werd meteen gearresteerd. Het bleek te gaan om een 18-jarige inwoner van Breda. Zijn vriend werd niet meer aangetroffen.

Bij nadere inspectie van het aangetroffen wapen werd duidelijk dat het om een imitatiewapen ging, een replica van een origineel vuurwapen. Dit soort wapens zijn in Nederland verboden omdat ze er bedrieglijk echt uit zien en om die reden geschikt zijn om personen te bedreigen of te overvallen.

De politie is op zoek naar de twee meisjes op wie het wapen gericht werd. Verder komt de politie ook graag in contact met de twee jongens die het voorval meldden. Zij kunnen via 0900-8844 in contact komen met de recherche.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda