Politie arresteert dreigende ex en neemt wapens in beslag

dinsdag 12 juli 2016

Breda - De politie arresteerde een 55-jarige man uit Breda op verdenking van straatroof, bedreiging en verboden wapenbezit. In zijn woning werden een vuurwapen, munitie, een samoerai zwaard en een machete in beslag genomen.

De verdachte beroofde zijn 45-jarige ex-vriendin van haar tas.  Dat gebeurde maandag 11 juli 2016 toen de vrouw onderweg was naar haar werk. De man uitte daarbij doodsbedreigingen, aldus de aangeefster. Hij bezorgde de tas later terug bij de werkgever van de vrouw. Haar telefoon en paspoort ontbraken in de handtas. De verdachte vertelde dat hij deze spullen in onderpand hield om op die manier zijn eigendommen terug te krijgen. De 45-jarige vrouw deed aangifte, waarbij duidelijk werd dat haar ex vermoedelijk beschikte over vuurwapens. De verdachte werd gearresteerd door een arrestatieteam en overgebracht naar het politiebureau.

Later op de avond werd de woning van de verdachte doorzocht. Het arrestatieteam moest daarbij noodgedwongen een agressieve hond uitschakelen. De Mechelse herder had eerder, via de rechter, een muilkorfplicht opgelegd gekregen vanwege drie bijtincidenten waarbij personen gewond waren geraakt. De hond viel bij het betreden van de woning de agenten aan. Het lukte niet om het beest met een prikstok onder controle te krijgen. Ook reageerde de hond niet op twee pogingen om hem te verdoven. Omdat hij bleef aanvallen werd de hond uiteindelijk neergeschoten. Het dier overleefde dit niet.

In de woning trof de politie een vuurwapen met bijbehorende munitie aan. Het wapentuig lag verstopt. Verder nam de politie ook een machete en een samoeraizwaard in beslag. De 55-jarige arrestant is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breda | 112 alarmeringen Breda | Goedkoop Tanken in Breda | Supermarkten in Breda | Weerbericht Breda